كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد ضمن تاكيد بر اين اجتناب كودكان از نوشيسدن نوشابه هاي گازدار گفت: والدين بايد مراقب باشند كودكان به مصرف نوشابه و سایر نوشیدنی‌هایی که در بطری‌های پلاستیکی عرضه می‌شود، عادت نکنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، علي اكبر كمالي اردكاني اظهارداشت: نوشابه‌های گازدار به دلیل مقدار بسیار زیاد قند و رادیکال‌های آزادی که دارند موجب آسیب به بافت‌های بدن، چاقی و اضافه وزن، ابتلا به دیابت و پیشرفت عوارض و مشکلات ناشی از دیابت می‌شوند.

وي توصيه كرد:  افرادی که به جای نوشیدنی‌های سالم مانند شیر کم‌چرب و آبمیوه طبیعی نوشابه گازدار مصرف مي كنند به مقدار کافی ویتامین A، کلسیم و منیزیم دریافت نکرده و از طرف ديگر اسیدفسفریک موجود در نوشابه‌های گازدار موجب برداشت کلسیم و منیزیم از بافت‌های بدن می‌شود و مقدار این مواد مغذی را در بدن کاهش می‌دهد.

كمالي خطرنشان كرد: بررسی‌ها نشان داده احتمال ابتلا به پوکی استخوان در افرادی که زیاد نوشیدنی گازدار مصرف می‌کنند، بیشتر است و پوکی استخوان در آنها زودتر آغاز می‌‎شود.

وي با بيان اين مطلب كه ضرر نوشابه‌های گازدار رژیمی و غیررژیمی تنها به قند زیاد و رادیکال‌های آزاد و اسید فسفریک موجود در آنها محدود نمی‌شود گفت: حتی بطری‌های پلاستیکی نوشابه‌ برای سلامت مضر هستند،  

اين كارشناس با اشاره به اين كه بطري نوشابه هاي گاز دار نوعی ماده شیمیایی سمی ‌‌موسوم به بیسفنول A دارد که می‌تواند از بطری به نوشابه و پس از مصرف نوشابه به بدن وارد شود عنوان كرد: بررسی‌ها نشان داده است که بیسفول A با تعداد زیادی از بیماری‌ها از جمله نقص سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد.

كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد ضمن تاكيد بر اين اجتناب كودكان از نوشيسدن نوشابه هاي گازدار گفت: والدين بايد مراقب باشند كودكان به مصرف نوشابه و سایر نوشیدنی‌هایی که در بطری‌های پلاستیکی عرضه می‌شود، عادت نکند.

وي افزايش وزن در اثر قند موجود در نوشابه هاي گاز دار را از ديگر عوارض اين نوشيدني عنوان كرد و گفت:  کافئین موجود در اين نوشابه ها می‌تواند سبب کاهش تراکم استخوان شود و جذب کلسیم را کاهش دهد.

كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد با تاكيد بر اجتناب كودكان از نوشيدن نوشابه هاي گاز دار تصريح كرد: عادت به مصرف زیاد نوشابه گازدار و افزایش وزن، فعالیت فیزیکی کودکان را محدود می‌کند و آثار منفی در آنها خواهد داشت. کافئین هم می‌تواند در آنها اختلال خواب به وجود آورد و اگر شرایطی مانند کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش وزن هم موجو از طرف ديگر کافئین موجود در آن ماهیت استخوان را تغییر و تراکم آن را کاهش می‌دهد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا